dissabte, 5 de maig del 2012

Visitem la granja de Can Plana!

El divendres dia 4 de maig, els nens i nenes de la classe del Sol i de la Lluna, hem anat d’excursió a la granja de Can Plana a Vallgorguina. En contra de tot pronòstic, ens ha fet un dia força bo. No ha plogut i a estonetes hem pogut gaudir del sol.
Només arribar a la granja, hem esmorzat. A continuació ens hem dividit en dos grups: per una banda els nens i nenes del Sol, i per l’altra, els de la Lluna.
El primer que hem visitat, ha estat l’estable. Allà hem vist: vaques, ponis i porcs. Als nens i nenes de la Lluna ens ha agradat molt veure a les vaques en viu i en directe. Cada dia, en parlem a l’escola, ja que és l’animal del nostre projecte. Hem preguntat i hem aprés moltes coses.



En sortir de l’estable, hem pogut veure el paller. Després hem anat a una esplanada i hem fet una volteta amb carro. Tots hi hem pujat i ens ha fet molta gràcia, quan el poni accelerava el seu pas! Arre, arre! Li dèiem!





Més tard hem pogut raspallar als rucs. Hem comprovat que tenien una pél molt aspra. A continuació, hem pogut tocar i mirar de ben a prop a una cabreta que tenia només un dia de vida, a un conillet blanc molt petitó i a un xai.

 

També hem entrat al galliner. Estava ple de gallines i galls. Algunes s’han enfadat quan ens hem apropat massa. Després hem vist com són les conilleres i hem anat a veure al paó reial. No hem tingut sort i no ens ha volgut ensenyar com eren obertes les seves plomes! Tot i així, ens ha agradat moltíssim.
Ah, també hem vist un porc vietnamita i a un porc senglar. Què grans que són! Per últim, i de camí a la caseta de la Blancaneus, hem fet una paradeta per observar els cavalls. Els nens i nenes de la classe de Sol se’ls han observat amb molt detall. Ells fan el projecte sobre aquest animal.
Abans d’anar a dinar hem anat a jugar als voltants de la casa de la Blancaneus. Una caseta molt petitona i de fusta que ens ha agradat molt. De cinc en cinc, hi hem pogut entrar i veure com és per dins aquesta caseta. Allà hem jugat molt, hem corregut, hem saltat, hem anat per terra, hem mirat les floretes... En fi, no hem parat!



En acabar, a fer un pipí, a rentar mans i a dinar! Quina gana!
Després de dinar hem jugat una mica més i de nou, a l’autocar de camí a l’escola! Dilluns en parlarem molt d’aquesta excursió que tant i tant ens ha agradat! Ara, només queda esperar a la propera sortida a la granja que farem a finals del més de juny.


3 comentaris:

  1. Oh, que bé que us ho passeu!!!
    M'agrada molt el vostre blog. Es pot veure totes les coses maques que feu. Moltes felicitats!!!!

    ResponElimina
  2. Sí que ho han passat bé! A l'Ivan li ha encantat veure les fotos que heu penjat a la web de l'escola!
    Esperem que tornin a la granja ben aviat!!!

    ResponElimina
  3. Què bé que li hagin agradat tant les fotos! Espero que us hagi explicat moltes coses!

    Marta,

    ResponElimina