dilluns, 5 de novembre del 2012

RECEPTA DE PANELLETS

Aquest any ens hem animat a fer panellets. Han estat una mica diferents al que habitualment estem acostumats ja que no els hi fa falta passar pel forn. 
A continuació, la recepta:

INGRDIENTS



- Ametlla molta.
- Cola-cao
- Galetes Maria (no dorades).
- Llet condensada.

ELABORACIÓ

En un bol barregem l'ametlla molta amb les galetes Maria (picades prèviament). Per uns 100/125 gr d'ametlla unes 8 o 10 galetes. A continuació hi afegim la llet condensada. Unes cinc cullerades soperes per 100 gr d'ametlla aproximadament. Ho barregem a consciència fins que la massa quedi ben compacta.

Un cop ja la tenim preparada, ens disposem a fer les boletes. Aquestes, les podem arrebossar o amb cola-cao o també amb galeta Maria picada. Tot és qüestió de gustos.

dimarts, 30 d’octubre del 2012

CARGOLS DE TARDOR

Aquesta tarda ens hem emportat a casa aquests Cargols de la tardor fets amb plastilina i amb les fulles que amb la col·laboració de les famílies hem anat recollint!
 
Us agraden?
 
 


 
 

dissabte, 20 d’octubre del 2012

EL RACÓ DE LA TARDOR

Ja fa unes quantes setmanes que ha arribat la tardor i a la classe del sol i de la lluna estem entusiasmats! Des de que vàrem demanar la col·laboració de les famílies per anar nodrint els nostres racons, cada dia hem anat rebent un munt de coses que ens estan servint per parlar d'aquesta magnífica estació i per anar descobrint i experimentant amb el nostre entorn més proper. Tenim fulles molt i molt diverses, pinyes de diferents dimensions, nous, glans i una gran varietat de fruites com el raïm, les magranes, pomes, carbasses, codonys, moniatos...Ah, i també les tant recurrents castanyes!
Cada dia, a mesura que anem rebent nou material, n'anem parlant i observant les característiques: forma, color, olor, gust, semblances amb altres fruites, etc...
A continuació us ensenyem com estan quedant els nostres petits espais de l'aula on la tardor ja no pot passar desapercebuda!

Classe del Sol
 
                                                 Classe de la Lluna 
 

diumenge, 3 de juny del 2012

I ABANS DE DINAR...UNA MICA DE MÚSICA I CONTES!

Cada dia, abans d'anar a dinar tenim una estoneta per mirar contes i gaudir de la música. Abans però, ens hem hagut de posar la bata del menjador i rentar-nos les mans. A continuació, un vídeo on apareixen alguns dels nens i nenes de la classe de la Lluna, ballant la cançó de l'abella. Gràcies a la mare de la Sara per haver-nos facilitat aquest Cd. Els hi ha encantat!

dissabte, 5 de maig del 2012

Visitem la granja de Can Plana!

El divendres dia 4 de maig, els nens i nenes de la classe del Sol i de la Lluna, hem anat d’excursió a la granja de Can Plana a Vallgorguina. En contra de tot pronòstic, ens ha fet un dia força bo. No ha plogut i a estonetes hem pogut gaudir del sol.
Només arribar a la granja, hem esmorzat. A continuació ens hem dividit en dos grups: per una banda els nens i nenes del Sol, i per l’altra, els de la Lluna.
El primer que hem visitat, ha estat l’estable. Allà hem vist: vaques, ponis i porcs. Als nens i nenes de la Lluna ens ha agradat molt veure a les vaques en viu i en directe. Cada dia, en parlem a l’escola, ja que és l’animal del nostre projecte. Hem preguntat i hem aprés moltes coses.



En sortir de l’estable, hem pogut veure el paller. Després hem anat a una esplanada i hem fet una volteta amb carro. Tots hi hem pujat i ens ha fet molta gràcia, quan el poni accelerava el seu pas! Arre, arre! Li dèiem!





Més tard hem pogut raspallar als rucs. Hem comprovat que tenien una pél molt aspra. A continuació, hem pogut tocar i mirar de ben a prop a una cabreta que tenia només un dia de vida, a un conillet blanc molt petitó i a un xai.

 

També hem entrat al galliner. Estava ple de gallines i galls. Algunes s’han enfadat quan ens hem apropat massa. Després hem vist com són les conilleres i hem anat a veure al paó reial. No hem tingut sort i no ens ha volgut ensenyar com eren obertes les seves plomes! Tot i així, ens ha agradat moltíssim.
Ah, també hem vist un porc vietnamita i a un porc senglar. Què grans que són! Per últim, i de camí a la caseta de la Blancaneus, hem fet una paradeta per observar els cavalls. Els nens i nenes de la classe de Sol se’ls han observat amb molt detall. Ells fan el projecte sobre aquest animal.
Abans d’anar a dinar hem anat a jugar als voltants de la casa de la Blancaneus. Una caseta molt petitona i de fusta que ens ha agradat molt. De cinc en cinc, hi hem pogut entrar i veure com és per dins aquesta caseta. Allà hem jugat molt, hem corregut, hem saltat, hem anat per terra, hem mirat les floretes... En fi, no hem parat!



En acabar, a fer un pipí, a rentar mans i a dinar! Quina gana!
Després de dinar hem jugat una mica més i de nou, a l’autocar de camí a l’escola! Dilluns en parlarem molt d’aquesta excursió que tant i tant ens ha agradat! Ara, només queda esperar a la propera sortida a la granja que farem a finals del més de juny.


dilluns, 23 d’abril del 2012

Un dia de Sant Jordi molt complet!

El dia ha començat molt animat. A primera hora, hem anat a fer una visita a la biblioteca de l’escola. Allà, ens ha rebut la Montse i ens ha ensenyat un munt de contes  que per a ella són molt especials. Ens n’ha ensenyat un d’unes fades, un que feia una mica de por que estava replet d’endevinalles molt divertides, un que ens explicava el meravellós món de la música, un  de molt diminut que estava replet de contes de molts indrets d’arreu del món i un de Sant Jordi molt original, d’entre d’altres.



Ens ha agradat molt escoltar-la. En acabar, hem fet una volteta per la biblioteca i abans de tornar a les aules, hem anat a fer-li una visita al nostre estimat cuiner i l’hem felicitat pel seu sant.


Un cop a classe i com que ja començàvem a tenir gana, hem endrapat els nostres esmorzars catalans. Molt pa de pagès, molt fuet i molt pernil, rondava per l’aula. Boníssim!!
El matí ha culminat amb el visionat d’una pel·lícula de “Les tres bessones” . Les tres bessones: Sant Jordi i el drac. Ens ha agradat molt i hem estat molt atents.
Per la tarda, ha arribat l’hora de les paradetes d’intercanvi de contes. N’hi havia moltíssims i  molt diversos. Lliurement els hem pogut mirar, fullejar i compartir. Ha estat una experiència molt interessant!!!




dimecres, 28 de març del 2012

Fem la Mona!


Ahir al matí, els nens i nenes de P-3 vàrem baixar a la cuina a fer una visita molt especial. Les nostres cuineres ens estaven esperant amb la taula preparada. Hi tenien ous, farina, oli, sucre, iogurt i llevat. Els ingredients de la mona. Ens van fer una demostració de com es prepara aquest pastisset que tant ens agrada a tots!



 
Avui, les hem guarnit! Ens ho hem passat d’allò més bé! Els hi hem posat xocolata per sobre. També hi hem posat un ou i un parell de plomes. Ah, i pel damunt,  birutes de colors. Han quedat molt boniques!!


dimarts, 13 de març del 2012

APRENEM A ESCRIURE EL NOSTRE NOM


Escriure el seu nom és el primer contacte que els nens i nenes de P3 tenen amb l'escriptura. No hem de passar per alt, que per a ells, és el text funcional per excel·lència (el troben escrit al seu penjador, a la seva motxilla, etc). Un model estable, que sempre troben escrit de la mateixa manera. És per això, que podem entendre el nom propi com la clau per iniciar la comprensió de la forma de funcionament del sistema convencional d'escriptura.

El nom propi adopta un altre paper significatiu. És un tret característic que ens fa individuals a totes les persones. A P3 és molt important per tal d'entendre que cada nen forma part d'un col·lectiu: la classe de la Lluna, la classe del Sol, l'escola, etc. Per aquest motiu des de l’inici del curs ja treballem el nom propi: passant llista, en els penjadors, les fitxes dels protagonistes, jugant, etc. Ara ens hem iniciat en l’escriptura d’aquest nom. És una mica difícil, perquè hi han moltes lletres, i ens resulta complicat escriure-les de manera correcta però poquet a poc i dia rere dia, ens en estem ensortint.

Des de fa ja uns quants dies, i en acabar les feines, ens dirigim a buscar el nostre nom en un cartonet, amb l'objectiu de copiar-lo al full abans de guardar-lo definitivament al nostre calaixet. Tenim tantes ganes d'agafar-lo, que a vegades, fins i tot, creem un petit embús.







Durant l'estona de racons, també el treballem. Ens agrada molt escriure el nostre nom amb els guixos de colors a la pissarra!







diumenge, 26 de febrer del 2012

La rateta presumida


Per culminar un dia de Santa Joaquima molt intens: ofrena de flors, xocolatada... Per la tarda, han vingut a l’escola a fer-nos una representació de titelles de fil. Ens han explicat el conte de “La Rateta presumida” .
 Un dia la rateta, escombrant, escombrant, es va trobar una moneda.
- Què puc fer amb aquest dineret? - va preguntar-se la Rateta - Si em compro ametlletes potser em cauen les dentetes!!
Finalment, com que era tan presumida, va decidir comprar-se un llacet. Davant de casa seva, seguia escombrat, però amb aquest llacet, no van parar d’aparèixer  pretendents: Un gall, un ase, un gos, un ratolí, un gat... però qui aconseguirà robar-li el cor a la Rateta presumida?




Ens ho hem passat molt bé! Hem rigut molt i molt amb els sons dels diferents animalons. Hem estat molt atents i al final em aplaudit sense parar! En acabar, alguns dels personatges del conte han vingut a fer-nos petons.






 Esperem repetir l'experiència ben aviat!

dijous, 9 de febrer del 2012

Ja hem començat els racons!


Ja fa unes setmanes que a P3 estem fent racons. El treball per racons és una proposta metodològica, que proposa delimitar, dintre de l’aula, diferents espais on els nostres alumnes puguin realitzar de manera simultània diferents activitats de tipus cognitiu, manipulatiu i simbòlic. La manera d’organitzar la classe és oferir una gran varietat de propostes a les quals els nens/es poden accedir d’una forma oberta. Els nens poden realitzar activitats autònomament, amb d’altres companys/es o amb l’adult.

RACÓ DE PISSARRA
            


RACÓ DE MATEMÀTIQUES


            


RACÓ ARTÍSTIC


         




RACÓ DE PUZZLES






RACÓ DE GRAFISME